Рекордни 54 катастрофи за ден във Варна

Животът

08-07-2015, 11:49

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

При три от инцидентите има пострадали

Рекорден брой катастрофи – 54 са регистрирани във Варненска област през изминалото денонощие. При три от произшествията има пострадали, а останалите са само с материални щети, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. За сравнение обичайно за денонощие в региона стават между 25 и 40 пътни произшествия.

Двама мъже и една жена са пострадали при трите катастрофи, регистрирани във времето от 10:45 до 18:45 часа вчера. 62-годишен водач от Езерово е настанен за лечение в УМБАЛ "Св. Анна", след като управляваният от него лек автомобил "Пежо" излиза от пътя и се блъска в крайпътно дърво. Инцидентът става по пътя от Казашко за града. От удара мъжът получава фрактура на крака и контузия на главата, но животът му е извън опасност.

45-годишен мъж от село Гусла е блъснат от "Хонда", управлявана от 66-годишна водачка, докато пресича бул. "Ян Палах". Пешеходецът е с фрактура на дясната лопатка и контузии на главата, лакътя и коляното. Прегелдан е в болница, след което е освободен за домашно лечение. Мъжът е пресичал на необозначено място.

27-годишна жена от Стражица пък е блъсната на кръстовището на ул. "Юри Венелин" и бул. "Владислав Варненчик", докато пресича на пешеходна пътека. Жената е удатена от извършваш десен завой лек автомобил "Дачия", зад чийто волан е 54-годишен варненец. Вследствие на инцидента пешеходката получава контузия на гръдния кош. Прегледана е и е освободена, без опасност за живота.