СДС-Варна подкрепи официално Портних за кмет

Мисия Варна

07-07-2015, 12:16

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Божидар Лукарски не отговори категорично на въпроса дали Янко Станев ще оглави листата във Варна

СДС-Варна и БЗНС са взели решение да подкрепят кандидата за кмет на ГЕРБ Иван Портних. Това обяви лидерът на партията и министър на икономиката Божидар Лукарски ден след като десният кандидат Чавдар Трифонов заяви, че няма как да работи със Съюза на демократичните сили. Това не значи, че СДС няма да има своя листа, допълни Лукарски. Той обаче не отговори конкретно на въпроса дали тя ще се оглавява от общинския председател Янко Станев, като заяви, че този въпрос не е обсъждан.

Подкрепата на друг кандидат във Варна не значи и че не можем да работим с общи кандидати с Реформаторския блок (РБ), заяви лидерът на СДС и допълни, че както той, така и партията са за обща регистрация. Партиите в РБ са успели да се обединят около общи кандидати за кметове, като например в Монтана и Добрич.

Лукарски застана и зад мнението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че след предстоящия вот десницата трябва да се обедини и РБ трябва да направи всичко възможно да се яви на парламентарните и президентските избори като единен субект. Припомняме, че вчера Кънев заяви, че местните избори са много трудни за обединяване на коалиция.

В тази връзка Лукарски посочи, че един удачен вариант е провеждането на вътрешни избори във всяка от партиите в блока, които да излъчат кандидати.

От своя страна кметът Иван Портних, който присъства на срещата на Лукарски с варненски бизнесмени, благодари за оценката, която получава за работата си.