Варненски полицаи помогнаха на заключено в кола куче

Животът

06-07-2015, 18:48

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Директорът на Областната дирекция на МВР ги поощрява с писмена похвала

Полицаи от Трето РУП във Варна оказаха помощ на бедстващо куче. Животното било заключено в лек автомобил "Лада", паркиран пред блок 212 в кв. "Владиславово". След подаден сигнал в полициията, в неделя преди обяд на мястото пристигат старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев.

Там разбират от граждани, че кучето, което е порода "Пинчер", е затворено в автомобила от няколко дни. Униформените служители се опитват да открият собственика, но без резултат.

При огледа на автомобила полицаите забелязали, че прозорците му са оставени в леко отворено положение. Това позволило на двамата служители на реда да отворят автомобила, в присъствието на граждани, без да го увредят. След това е извадено и кучето. Дават му вода и храна, а един от присъстващите граждани го прибира временно.

По-късно с помощта на служители на Общината е установен собственикът, на който е съставен акт. По предложение на прекия си ръководител двамата олиаи ще бъдат наградени с "Писмена похвала" от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Даниел Пашов.