"Бунище Земя" праща Джеръми Айрънс в Морската

Животът

06-07-2015, 09:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е част от кампанията "Морето не е за една ваканция", която се реализира във Варна

На каква опасност са изложени хранителната верига и околната среда заради замърсяването на въздуха, земята и морето с отпадъци? Филмът "Бунище Земя" ще ни накара да се замислим какво се случва с нашите отпадъци, когато ги изхвърлим и колко е важно да бъдем по-отговорни към боклуците, които създаваме.

Пътувайки по света - от Исландия до Индонезия - кинозвездата Джеръми Айрънс разговаря с учени, политици и обикновени хора, върху чието здраве и ежедневие отпадъците са оказали сериозно отрицателно влияние. Във визуално отношение и с емоционалното си въздействие филмът е едновременно страховит и красив. "Бунище земя" отвежда Джереми Айрънс на едно пътуване, изпълнено с разкрития и надежда.

"Надяваме се да можем да поговорим за отпадъците като наша отговорност - какво може да направи всеки от нас да намали своите отпадъци, как можем да ги събираме разделно и предаваме за рециклиране, как да компостираме. Също така как да направим така, че в морето да не плуват тонове пластмаса, която се разгражда до малки частици и вреди и на морските обитатели, и на нас", сподели Борислава Григорова, доброволец към "Грийнпийс"- България.

Инициативата е част от кампанията "Морето не е за една ваканция", която се реализира във Варна с подкрепата на фондация "Мейдей", "Грийнпийс" – България, и екологично сдружение "За Земята".

Входът е свободен. Прожекцията е на 10.07, петък от 20:30 ч.в Морската градина зад Планетариума. Режисьор и сценарист на филма е Кандида Брейди. Музика е на Вангелис. Джеръми Айрънс освен звезда в лентата, е и неин изпълнителен продуцент.