Пламен Константинов: Искаме класиране за финалите и по заслуги

Спорт

03-07-2015, 15:13

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

България - Куба 3:1 (фоторепортаж)

Пламен Константинов: В зала "Конгресна" се почувствах отново в къщи

ВИДЕО: Играем пред собствена публика и не искаме да разочароваме нашите фенове

"Целта пред нас е класирането за финалната четворка да стане и по заслуги. Тоест - да си спечелим групата, независимо от това, че се сме се класирали като домакини". Това каза треньорът на националния отбор Пламен Константинов на пресконференция днес преди предстоящите срещи във Варна от група "С" на втора дивизия на Световната лига по волейбол с Аржентина.

"Ще изиграем два мача, които са последните преди финалната четворка на втора дивизия. Съперник ни е най-добре играещият отбор в момента, който е и в по-добро състояние от Канада. Това е отличен вариант да видим повечето състезатели в каква готовност са преди финалите", посочи треньорът на "лъвовете".

"Играем пред собствена публика и не искаме да разочароваме нашите фенове. Очаквам много стойностен сблъсък в двата мача, тъй като и Аржентина са се подсилили с играчи, както нас", обясни Константинов.

Капитанът на отбора Владимир Николов заяви, че очаква два много тежки мача срещу Аржентина. "Съперникът играе много добре организирано. Имат двама изключителни разпределители, с много добро посрещане. Ще бъдем доста затруднени от спортно-техническа гледна точка. Въпреки това, ние сме почти готови за предстоящите финали и ще направи всичко възможно да спечелим и двата мача", категоричен бе Николов.

Треньорът на Аржентира Хулио Веласко коментира, че неговият тим се нуждае само от една победа, за да се класира за финалната четворка следващата седмица. "Ще ни бъде трудно срещу България. Съперникът е с всички играчи, в сравнение с мача в Аржентина. Знам, че в България се играе приятно, защото има добра атмосфера и добра публика.

ЕТО ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ, ПРЕД МЕДИИТЕ:

ВИЖТЕ КАКВО СПОДЕЛИ И КАПИТАНЪТ ВЛАДО НИКОЛОВ: