НАТО събира 30 бойни кораба на учение край Варна

Новините

03-07-2015, 10:29

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

30 бойни и спомагателни кораби ще участват в "Бриз 2015"

В "Бриз 2015" ще участват над 1700 души личен състав

Над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и от постоянните групи на НАТО ще участват в започващото днес военноморско учение "Бриз 2015".

Ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

"Бриз 2015" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.

Учението, което ще продъжи до 12 юли, е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Варна на Военноморска база – ВМС.