Образователен лагер заздравява българо-корейската дружба

Варна Лайф

03-07-2015, 10:11

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преподаватели от Университета в Сеул ще проведат специален езиков курс

Първи по рода си образователен лагер ще зарадва любителите на корейската култура в морската столица през юли. От 6-ти до 9-ти юли възпитаниците на Корейския образователен център във Варна ще имат възможност да обогатят знанията си за езика и културата на Южна Корея. В града ще гостуват преподаватели от Университета в Сеул, които ще проведат специален езиков курс, съчетан с практикуването на традиционни корейски игри и танци.

Наученото по време на лагера ще бъде представено на варненската общественост на специална корейска вечер, която ще се проведе при отворени врати на 9-ти юли в хотел "Черно море". Поканени са всички, които искат да се докоснат до традициите на далекоизточната страна.

През последното десетилетие корейската култура и език набират все по-голяма популярност сред младите българи, което по естествен път доведе до засилване на културните връзки между двете страни. За първи път в историята на Българо-корейския културен обмен обаче, точно Варна е домакин на толкова мащабно събитие. Амбицията на организаторите в лицето на Корейския образователен център, който работи вече над пет години във Варна, е лагерът да придобие ежегоден характер.

На събитието се очаква да присъства директорът на Руското училище във Варна Светлан Илиев, който въвежда през учебната 2015/2016 г. като свободно избираем предмет (СИП), изучаването на корейски език.