След обири в козметични салони и храм, младеж окраде и зъболекарски кабинет

Крими

02-07-2015, 16:50

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият е осъждан и са му били налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд наложи наказаниe "пробация" на непълнолетен за извършена кражба от стоматологичен кабинет.

18-годишният към момента М. М. бе признат за виновен, че на 19 август 2013 година от кабинет за дентална помощ в широкия център на Варна отнел дамска чанта със съдържащите се в нея портфейл със сумата от 250 лева, два мобилни телефони и ключове. Кражбата е извършена сутринта, докато стоматоложката била ангажирана с пациент. Непълнолетният се възползвал от това и взел оставената на стол в кабинета чанта. Общата стойност на инкриминираните вещи е 473 лева. Впоследствие по видеозаписите от охранителните камери е бил установен извършителят.

Подсъдимият младеж е осъждан и са му били налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с извършени по сходен начин кражби от църковен храм, консултативни центрове или козметични салони. За конкретната кражба съдът му наложи 6 месеца пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.