Детски спортен клуб Юначе търси млади изследователи

Целта е през лятото младежите да се запознаят в детайли с младежките политики

Млади хора, желаещи да се развиват като изследователи в сферата на социалните науки, младежките дейности и спорта, могат да се присъединят към екипа на варненското НПО Юначе. Целта е през лятото младежите да се запознаят в детайли с младежките политики и различните инструменти за тяхното развиване и прилагане.

След участието си в проекта ще знаят конкретно какво е младежка работа и младежки работник, защо е важно да бъдем доброволци, как събирането на адекватни данни се отразява върху политиките в цял един сектор и не на последно място ще се запознаят с много интересни хора.

Фокусът ще бъде върху идеята спортът да бъде ползван като универсален инструмент за работа с младите хора от най-ранна възраст. Постоянство, отборен дух, борбеност и уважение към правилата са все качества, които спортът възпитава. А корпоративния свят и социалния живот изискват.

Желаещите да се включат към проекта и съпътстващите го събития могат да пишат на [email protected]. Подготовката и издаването на наръчника е финансирано по проект SPORTIDEAS - СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ И ИДЕИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА NEETS ЧРЕЗ СПОРТ по дейност "Младежки проекти – 2015" на Община Варна.