Мушички нападнаха Варна

Животът

30-06-2015, 17:37

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Резултатите от изследването на насекомите ще бъдат оповестени в петък

Нашествие от малки мушички тормози варненци. Из целия град се стелят обаци от микроскопичните гадинки. Хората започнаха масово да се оплакват от новата напаст, която неусетно влиза в очите, ушите, носа и устата. 

Насекомите не са пощадили нито един район на града. На места в "Младост" и "Владиславово" въздуха буквално почернява от тях. Същото е положението и в двора на Терапията, където пациенти и посетители се оплакаха, че трудно могат да се задържат за дълго време на открито. Не по-розово е положението в центъра и Морската градина. 

Предположението на директора на общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация-Варна" д-р Антоанета Тончева е, че става дума за еднодневни мушици, но с уточнението, че тепърва предстои да бъдат изследвани.

"Поръчала съм да ми наловят образци, които да проверим на стереоскоп. Тогава ще имаме повече информация", посочи пред Varnautre.bg д-р Тончева. Тя поясни, че за първи път в практика си среща такова нашествие от микроскопичните гадинки  в морската столица. "Преди 5 години в Кранево имаше подобно нещо, но във Варна досега не съм виждала", посочи тя. 

Резултатите от изследването на мушиците ще бъдат оповестени в петък.