Таланти търсят средства за фестивал в Созопол

Новините

30-06-2015, 16:36

Снимка:

"Феникс"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Театралната формация "Феникс" се нуждае от 3 360 лв.

Театрална формация "Феникс", събрала в един състав младежи и девойки със и без увреждания, набира средства за участие в международен младежки фестивал в Созопол. Талантите на възраст от 19 до 37 години получват покана за участие, след като миналата година са спечелили най-престижната награда – Първо място в раздел театър.

Идеята на фениксите е този път да представят "За Швейк, за нас и още нещо..." по "Приключенията на добрия войник Швейк" на Ярослав Хашек. За гостуването им, което трябва да се случи в дните от 10 до 16 юли, обаче са необходими 3 360 лв., които са непосилни за театралната формация. Превижда се да пътува екип от 14 души, сред които актьори и придружаващи ги лица.

За няколко години театралната формация е успяла да създаде поредица представления, сред които "Ромео и Жулиета - да поговорим за любовта!" по Карел Чапек и Уилям Шекспир, "Любов" по разкази на Елин Пелин, "Да бъдем добри" по "Серафим" на Йордан Йорданов. Актьорите участват и в редица фестивали, където печелят награди, плакети и почетни знаци.

Участието им във фестивала в Созопол е още една възможност за тях да покажат на какво са способни, да излязат от своята изолация, да се запознаят с нови хора и да се почувстват полезни. "Помогнете ни да покажем нашето изкуство и да докажем, че за добротата, толерантноста и подкрепата няма граници!", призовават фениксите.