Черно море срещу шведи и испанци на световното в Гьотеборг

Спорт

29-06-2015, 13:33

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Талантите на Черно море показаха купата на "Тича"

"Моряците" на Мартин Христов и Тодор Каменов ще пътуват за Швеция на 11 юли

Станаха ясни съперниците на Черно море в групата на световното първенство по футбол за юноши до 14 години в Гьотеборг.

"Моряците" ще се изправят срещу тимовете на шведските Елфсборг и Льоде, както и испанския Салесианос. Проявата е под егидата на SKF, световноизвестен завод за лагери, а "моряците" придобиха право на участие в нея, след като спечелиха турнира в Сопот в началото на май. Най-големият международен турнир за момчета "Готиа Къп" 2015 ще стартира на 12 юли и ще продължи до 18 същия месец.

"SKF организира турнири в 20 европейски държави и победителите в тях се класират директно за световното. Останалите участници са с покани. Само в нашата възраст участват 215 тима, разделени в 53 групи, а общо в първенството са 1800 отбора", коментира един от треньорите в тази възраст Тодор Каменов, който заедно с Мартин Христов ще води варненци на световното.

Черно море ще отпътува с група от 18 футболисти на 10 юли за София, а на другия ден в 6,30 часа ще летят за Гьотеборг с междинно кацане в Германия. В Швеция отборите ще бъдат настанени в училища.

"В групите мачовете ни са по един на ден. Първият се класира за 1/32-финалите, където ще са и 11-те най-добри втори отбора от групите. В директните елиминации е възможно да изиграеш два или три двубоя на ден", обясни Каменов.