България с втора победа срещу Куба

Спорт

28-06-2015, 22:59

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

България - Куба 3:1 (фоторепортаж)

България с чиста победа над Куба във Варна

Следващият уикенд възпитаниците на Пламен Константинов приемат Аржентина за последните си мачове от груповата фаза

Българският национален отбор по волейбол постигна седма победа в Световната лига. Възпитаниците на селекционера Пламен Константинов надиграха без особени проблеми тима на Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) и във втората среща между двата тима от 5-ия кръг в Група "С" на втората дивизия, играна тази вечер пред около 4500 зрители в обновената зала "Конгресна" на ДКС във Варна. Мачът започна с едноминутно мълчание в паметта на загиналия днес варненски пилот Тодор Славов. Рали състезателят ни беше близък с голяма част от момчетата във волейболния отбор. 

С победата "трикольорите" излязоха начело във временното класиране в групата със 7 победи, 3 загуби и 18 точки. От друга страна пък волейболистите от Острова на свободата, за които това бе последен мач, завърши на последното 4-то място в Група "С" с 3 победи, 9 загуби и 7 точки.

Следващият уикенд България приема Аржентина за последните си мачове от груповата фаза. Именно от "лъвовете" ще зависи кой отбор от групата ще се класира за финалната четворка на втората дивизия в Лигата, която също ще бъде в Морската ни столица. При една победа от двата мача за "гаучосите", те ще изхвърлят от борбата отборът на Канада, който свърши двубоите си и има 6 победи и 6 загуби. Аржентинците пък имат 6 победи и 4 загуби преди срещите във Варна.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Двубоите между България и Аржентина са следващите събота и неделя (4 и 5 юли) отново от 20,45 часа в зала "Конгресна" на ДКС.

БЪЛГАРИЯ - КУБА 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Николай Пенчев, Станислав Петков, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро
Старши-треньор: Пламен Константинов

КУБА: Рикардо Калво, Роландо Сепеда, Хавиер Хименес, Марио Ривера, Дариел Албо, Ливан Осория - Йондер Гарсия-либеро
Старши-треньор: Родолфо Санчес.