Бившият началник на Военната академия пое ВМС

Новините

26-06-2015, 16:07

Снимка:

mod.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Контраадмирал Митко Петев поема командването на Военноморските сили

Досегашният ръководител комодор Димитър Ангелов получи почетен плакет на кмета

Бившият началник на Военната академия "Георги Раковски"  контраадмирал Митко Петев пое официално командването на Военноморските сили. Той прие поста от временно изпълняващия длъжността комодор Димитър Ангелов. Контраадмиал Петев прие представителото знаме на бойния ни флот с думите, че ще го пази чисто и неопетнено като зеницата на окото си.

Церемонията по предаването на длъжността уважи началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, който пожела на новия командир "попътен вятър и седем фута под кила" на щурвала на Военноморските сили. Гости на тържественото събитие бяха и областният управител на Варна Стоян Пасев, заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който подари на контраадмирал Петев икона на Св. Богородица, закрилница на Варна.

"Благодаря за активното съдействие, което Община Варна оказва на Военноморските сили. Както Варна има нужда от белите униформи на българските моряци, така и ние имаме нужда от Вашата подкрепа. Щастлив съм, че винаги сме я получавали и се надявам, че ще бъде така и занапред", каза в първото си официално обръщение контраадмирал Петев.

От своя страна Пейчо Пейчев поздрави контраадмирал Петев за новата длъжност, като подчерта, че взаимоотношенията между Община Варна и ВМС винаги са били пример за активно и ползотворно сътрудничество. Заместник-кметът връчи на досегашния командир на флота комодор Ангелов почетен плакет на кмета в знак на благодарност и признателност за отговорното пазене на българската морска граница и варненския бряг.