Деца от 12 страни огласят сцената на Римските терми

Варна Лайф

26-06-2015, 13:03

Снимка:

Организаторите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дуото от Беларус Александра и Константин ще представи своите нови песни

Деца от 12 държави, сред които Русия, Азербайджан, Малта, Армения, Украйна, Великобритания и Беларус, ще събере във Варна Европейският фестивал за детска песен "Златни искри". Специални гости ще бъдат популярните изпълнители Деси Добрева и Богдан Томов, които ще пеят заедно с децата от Студио "ДА". И двете звезди имат записани песни с варненските малки изпълнители. Александра и Константин, дуото представило за първи път Беларус на "Евровизия" ще представи своите нови песни.

Участниците ще се изявят на сцена под звездите на Римски терми, която ще бъде преоборудвана специално за фестивала. Проявата е насрочена за 30 юни. Ден по-късно малките певци ще премерят сили и в международен конкурс за деца-изпълнители, чийто домакин ще бъде Икономическият университет.

В рециталната програма ще се включат и звездните участници от група "Непоседи" - руското Дисни за деца и млади певци. Театрално-музикалната формация е родила не една и две деца-звезди в руската поп музика. Представители на групата взеха награди и при двете си участия на сцената на "Златни искри".

Безспорна изненада за малката публика ще бъде гост-звездата от Молдова – Ден Уинър. Малкият изпълнител успява да зареди сцената с енергия при всяко свое изпълнение. Той е многостранен талант – свири, пее, танцува, участва в телевизионни предавания. Малките фенове на музиката ще бъдат зарадвани и от лауреатите в предходните две издания на фестивала - Мирела и Пресияна Димитрови и Мартин Йорданов.