Кметът на Девня кара служебен джип за 110 000 лв.

Парите

25-06-2015, 14:50

Снимка:

Кадър от Нова телевизия

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Глобяват кмет заради превишена скорост

Кметове на малки общини купили служебни коли за стотици хиляди левове още първата година от мандата

В джип за 110 хил. лв., закупен с общински средства, се вози кметът на Девня Атанас Кузев. Управникът на варненската община с 8000 души население е сред около 40-те кметове, закупили служебни луксозни автомобили с пари на данъкоплатците през този мандат, показа разследване на Нова телевизия. Рекордьор сред тях е кметът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева. Пред репортер на телевизията Атанас Кузев отказа какъвто и да било коментар.

Луксозните коли на кметовете на населените места, някои от които с 10 – 15 000 души население, струват стотици хиляди левове. В повечето случаи обществените поръчки за возилата са обявени още през първата година на мандата. Другото общо, е че при повечето от конкурсите са залагани абсолютно точни параметри, на които да отговаря точно определена марка кола. Кметовете пък обясняват, че щом избирателите са ги подкрепили, значи са съгласни със разходите за служебни автомобили.

Припомняме, че в края на миналата година кметът на Девня бе глобен за шофиране с превишена скорост по време на акцията "24 часа кoнтрол на скоростта". Кузев бе засечен да управлява джипа си по бул. "Княз Борис I" във Варна с 26 км/ч над ограничението и получи акт за 100 лева. Тогава Кузев призна пред журналисти, че това не е първото му нарушение за превишена скорост.