Празникът в "зелено-бяло" събра хиляди на "Тича"

Спорт

23-06-2015, 20:55

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тържеството на Черно море в снимки

ВИДЕО: Отборът на Черно море представи купата пред своите фенове

Истински празник в "зелено-бяло" бе днес на стадион "Тича" във Варна. В 19 ч. Черно море представи спечелената Купа на България пред своите фенове.

Хиляди привърженици на "моряците", се събраха на клубното съоръжение, за да видят спечеления първи трофей и аплодират бурно Никола Спасов и героите от финалния мач с Левски в Бургас.

Кметът на Варна Иван Портних присъства на празненството и благодари на момчетата на Никола Спасов за спечеления за Варна трофей. "По време на финала бях в официалната трибуна на стадион "Лазур", където бяхме още 50-60 души, и се радвах всеки гол на Черно море. Когато се обърнах назад след попаденията на Бакари и Матиа всички гледаха надолу. Не бях изживявал такава положителна емоция от много време. Това е историческа победа за Варна", каза Портних.

Празничните фойерверки бяха поантата на тържеството, което отвори нова страница в историята на варненския футбол и спорт въобще.

Култовият Росен Марков пък подари на Никола Спасов и компания прасенце в синьо с табелка с надпис "Дар за моряците прасенцето ТОДОРчо". Росен търси символика във факта с коленето на прасе и вземането на главите на "сините" от Черно море във финалния мач за трофея в Бургас.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

След триумфа на футболистите на трибуната излязоха и баскетболисти на Черно море – Порт Варна, които също спечелиха Купата на България.

След празненството феновете на Черно море се снимаха с купата и футболистите, които пък раздаваха автографи на привържениците.

ФЕНОВЕТЕ НА ЧЕРНО МОРЕ НА "ТИЧА"

прасето ТОДОРчо на "Тича"