Чанович: Динамо няма психика за евротурнирите, можем да ги отстраним

Те повече ще се страхуват от нас, отколкото ние от тях и трябва да се възползваме от това

Вратарят на Черно море Александър Чанович коментира очакванията си за първия мач на "моряците" в турнира Лига Европа. Както е известно, жребият отреди за съперник на варненци вторият тим на Беларус - Динамо (Минск). Чанович е носил екипа на Динамо през 2009 година, когато тимът завършва на втора позиция в шампионата на Беларус.

"Играл съм една година в Динамо (Минск) и имам много хубави спомени от престоя си в този клуб. Много съм щастлив, че ще играем именно срещу Динамо в Лига Европа. Мисля, че имаме добри шансове да се класираме в третия кръг на турнира Лига Европа. Шансовете ни са 50/50. Те са силни, но и ние разполагаме с добър отбор. Още след финала за Купата с Левски казах, че всеки противник може да се победи. Хубавото е, че жребият ни отреди Динамо, а не някой много силен съперник. Пак повтарям, те са силен отбор, но ние имаме нашите добри шансове да се класираме в следващия кръг в Европа", смята стражът на Черно море.

Запитан кои са силните и слабите страни на Динамо, Чанович сподели: "Нападателите и полузащитниците са по-добрата част от тима на Динамо. Разбира се не искам да подценявам техните защитници. През моя престой в Беларус отборът нямаше добра психика в мачовете от евротурнирите. Не знам дали и сега е така. Може би в Динамо имат някакъв комплекс от отбора на Бате Борисов, които са абсолютен фаворит в тяхното първенство. Определено те повече ще се страхуват от нас, отколкото ние от тях и трябва да се възползваме от това. В първия мач от Лига Европа не играх, когато в първия кръг елиминирахме македонския Реновия, но после пазих във втория срещу Тромсьо. Норвежците продължиха напред след 0:0 в Минск и 4:1 у дома.  Димано няма опит в Европа. И ние нямаме, но мисля, че можем да ги отстраним".