В Черно море респектирани от Динамо (Минск)

На Тича ще разучават тима от Беларус на видео

Треньорът на Черно море Никола Спасов смята, че "моряците" имат аргументи, за да елиминират тима на Динамо Минск във втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. Въпреки това специалистът говори с респект за отбора от Беларус, който е втори в класирането на шампионата в бившата съветска република.

"Падна ни се един труден противник, въпреки че на пръв поглед изглежда лесен тимът от Беларус. В крайна сметка това е дин сериозен отбор, няколко пъти шампион на Беларус, носител на Купата, а последното първенство са завършели на второ място. Шампионатът им тече в момента, така че при всички положения имат отбор със самочувствие, с история. Мисля че са сериозен тим", коментира Спасов преди днешната тренировка на Черно море.

"По принцип когато говорихме за жребия ми се искаше да бъде отбор от западна Европа, но нямам право на избор. Той е такъв, какъвто е. Ще направи всичко, за да ги елиминираме. Добър отбор, но не непреодолим. Все още нямам подробна информация, знам че имат доста чужденци и то качествени.

"Имаме нашите шансове да преминем в следващия кръг. Не мога да кажа в проценти, но мисля, че са преодолим отбор".

"Няма да се наложи да изпращаме човек в Беларус. Ще гледам няколко техни мачове, максимално да ги разузнаем. Ще се подготвим добре за срещите с Динамо, но няма да е лесно. Те също ще са добре подготвени по простата причина, че в момента тече първенство в Беларус".

"Никакво значени няма това, че сме домакини в първия мач. Никога не съм се притеснявал от това дали играем у дома или навън в първата среща. Два мача са всичко е възможно", сподели Спасов.

Чуйте всичко, което каза Никола Спасов преди днешната тренировка: