Варна с приз за социална политика, откриват още услуги

Мисия Варна

22-06-2015, 17:22

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варна е единствената община в страната, отличена с тази награда за 2015 г.

Община Варна получи отличие за активна социална политика от Националния алианс за социална отговорност, представител на България в Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD). Призът бе връчен на д-р Лидия Маринова, зам.-кмет на общината, по време на Националния форум на социални услуги, който се проведе в края на миналата седмица край Варна.

"Варна е единствената община в страната, отличена с тази награда за 2015 г. Смятам, че със социалната програма, която реализираме, отличието е напълно заслужено", коментира д-р Маринова.

"Уверен съм, че доброто и резултатно партньорство между Община Варна и Националния алианс за социална отговорност ще продължи още по-активно, защото хора, които се нуждаят от социални услуги заслужават нашите време и усилия", коментира кметът Иван Портних.

Той отбеляза, че Община Варна надгражда добрите традиции в социалната сфера: „До края на годината в морската столица броят на социалните услуги ще стане 56, факт, който ни поставя на едно от челните места в страната", допълни той.