Черно море срещу Динамо Минск в Лига Европа

Спорт

22-06-2015, 15:45

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никола Спасов за Динамо: Не е лесен противник, но не и невъзможен

Мачовете между Черно море и Динамо са на 16-ти и 23-ти юли

Актуалният носител на Купата на България Черно море ще играе във втория предварителен кръг на турнира Лига Европа срещу Динамо Минск. Това определи тегленият днес жребий. В Нион "варненци бяха представлявани на близкия до ръководството на клуба адвокат Михаил Статев.

През миналия сезон Динамо завърши на 2-ро място в местното първенство, на 10 точки зад хегемона БАТЕ Борисов. Треньор на Динамо е сърбинът Вук Рашович, който е бивш футболист на Славия. В състава разчитат предимно на играчи от Беларус, като сред чужденците им са националът на Кабо Верде Нивалдо, националът на Черна Гора Фатош Бечирай, сърбинът Ненад Адамович, босненецът Нусмир Фаич и бившият футболист на ЦСКА Шикозе Удоджи.

В настоящото първенство, което е в цикъл пролет-есен, Динамо отново е на втора позиция, на 8 точки зад БАТЕ. Играе мачовете си на стадион „Динамо“ в столицата на Беларус, с капацитет 41 000 зрители.

Първият мач ще се играе в Разград на 16 юли, реваншът в столицата на Беларус е на 23 юли.

Черно море ще прибере гарантирани 410 хиляди евро, а при прескачане на втория кръг от европейския клубен турнир варненци ще вземе още 630 хиляди евро от участието си в третата пресявка. Влизане в групите на Лига Европа носи 2,4 милиона евро, а не 1,3 млн., както беше досега.