Шкорпиловци привлича с училище по сърф и евтини паркинги

Крайбрежната алея е с обезопасени тротоари, алейно осветление и 23 паркоместа

Училище по сърф, широк плаж и евтини паркинги са сред екстрите, с които от Община Долни чифлик се надяват да привлекат повече туристи. Училището по уиндсърф и кайт се намира в южния край на Централния плаж. Тук хората с буйни сърца и свободен дух могат да се впуснат в екстремни преживявания и да научат нещо повече от опитни инструктори. Училището съществува от 2006 г. и е оборудвано  със съвременна екипировка. Предлага обучение в дисциплините кайт (kite) и уинд сърф (windsurf), суп (sup), уейк борд (wakeboard), както и катамаран.

Крайбрежната алея е с обезопасени тротоари, алейно осветление и 23 паркоместа, а на нея могат да бъдат разполагани само павилиони от алуминий или ПВЦ. Обособени са и платени паркинги, където таксата за един ден е 3 лв. Места за паркиране има пред и в почивните бази и хотели, които са за техните гости. Плажът е обезпечен с душове, медицински спасителен център, чисти тоалетни и съблекални. В почти всички бийч барове има бърз безжичен интернет.

"Постарахме се още преди началото на сезона да направим всичко възможно Шкорпиловци да се превърне в още по-уютна дестинация за по-дълга почивка и за краткотраен отдих. Възстановихме крайбрежната алея и сега тя дава възможност за бърз и безопасен достъп до плажа и почивните станции в южната част на курорта. Централният плаж има концесионер, който го направи едновременно модерен и достъпен. Там, между платената сянка на чадърите и шатрите има достатъчно, според  изискванията, място за свободен плаж", обясни кметът на община Долни чифлик Борислав Натов.