Лятна буря вилня във Варненско, паднаха и градушки

Мисия Варна

21-06-2015, 20:48

Снимка:

Читателски снимки

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За пореден път проливният дъжд наводни булеварди и улици

Дъждовна буря, придружена с гръмотевици, вилня във Варна в късните следобедни часове, а на отделни места в региона паднаха и градушки. За пореден път проливният дъжд наводни булеварди и улици и създаде неудобства за пешеходци и шофьори в почивния ден.

За изпопадали клони и унищожена селскостопанска реколта, сигнализираха от Белослав, където е паднала градушка, придружена със силен вятър. Щети са нанесени и по леки автомобили, информираха наши читатели от града. Градушка се е изсипала и в село Цонево, община Дългопол.

В белославското село Езерово пък лятната буря е съборила кран на ТЕЦ-Варна. Няма информация за пострадали.

Според синоптиците през нощта облачността ще се разкъса и намалее, а валежите постепенно ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад до умерен, по брега на морето след полунощ временно и засилен.

В първия ден от астрономическото лято ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след пладне. На места е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще се ориентира от север, след пладне – от североизток до умерен. Вълнението на морето ще е 2-3 бала,  а температура на морската вода 21-24 градуса. Във Варна максималната температура ще достигне 24 градуса.