Черно море трети на международния турнир в Албена

Мартин Минчев стана голмайстор на надпреварата

Отборът на Черно море, родени 2001 година, се класираха на трето място в международния турнир "Juniors cup Izida", който се проведе в "Албена". В своята група футболистите на Мартин Христов и Тодор Каменов завършиха първи след три победи. Варненци се наложиха с 5:1 над Етър (Велико Търново), надиграха с класическото 3:0 наборите си от академията на румънския гранд Стяуа и победиха ЦСКА с 3:2.

На ½ финала варненци отстъпиха Петролул (Плоещ) с 1:3. В спора за третото място Черно море не остави шанс на Славия и ги разгроми с категоричното 9:1. Мартин Минчев реализира цели 11 попадения в турнира, които му донесоха и приза за голмайстор.

На финала Петролул се наложи над Динамо (Букурещ) след изпълнения на дузпи.

В редовното време двата тима завършиха 4:4, като отборът от Плоещ поведе още през първата част с 4:0, но допусна изравняване секунди преди последния съдийски сигнал.

Другата формация от ДЮШ на Черно море – набор 2002 с треньор Николай Кънчев остана на 3-о място в своята група , след равенства 1:1 с Дунав и Лъвчетата и загуба с 1:2 от Динамо (Букурещ). В тази възраст първи станаха Джуниорс, които на финала се наложиха над Славия с 2:0.

Това бе второто издание на турнира "Juniors cup Izida". То се организира от "West-football Arena" и Илко Станчев. В него се включиха 20 тима от България и Румъния. Специален гост на надпреварата бе легендарният вратар на Стауа Хелмут Дукадам (донесъл Шампионската лига на румънския гранд през 1986 година).