Готвят трасето за новия път за Златни пясъци

Мисия Варна

19-06-2015, 17:57

Снимка:

Дарик Варна/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свлачище затвори туристически маршрут на Златни пясъци

Свлачище заплашва моста към Златни пясъци

Ще бъде разширен участъкът от Аладжа манастир до комплекса

Да бъде осигурено финансиране между 30 и 40 милиона лева за пътя от Варна до курорта Златни пясъци си е поставил за цел премиерът Бойко Борисов. "Дано приходните агенции да работят добре, за да има достатъчно средства в бюджета и да можем да заделим тази сума", заяви министърът-председателят при посещението си в Двореца на културата и спорта в морската столица.

До октомври трябва да е готов проектът за цялостна реконструкция на шосето – от кръговото на Почивка до светофара на Пето РУП, уточни кметът Иван Портних. Заданието се изготвя от общината съвместно с Агениця "Пътна инфраструктура".  Геодезисти вече заснемат всеки метър от пътя и състоянието на критичните места, заплашени от свлачища, информира Портних. Очаква се реконструкцията да включва укрепване в района на Траката и разширение на отсечката от Т-образното кръстовище от Аладжа манастир до Златни пясъци.

Кметът уточни, че не става въпрос за укрепване на свлачището в района на спирка "Трифон Зарезан", тъй като то е активно. Ще направим каквото е необходимо след като проектът е готов, увери от своя страна премиерът. "Приключваме работата по магистралите "Струма" и "Марица" и след това усилията ни ще бъдат пренасочени изцяло към Северна България, тъй като не можем да си позволим този район да изостава за сметка на южната част на страната", категоричен бе той.