Само модерни павилиони ще красят алеята в Шкорпиловци

Туризъм

19-06-2015, 11:34

Снимка:

Община Долни чифлик

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Tрябва да са изпълнени само от алуминиеви/РVС елементи

Само модерни павилиони ще има в курорта Шкорпиловци, съобщиха от Община Долни чифлик. Съгласно одобрената от главния архитект на общината схема в курорта са определени 27 места за временни преместваеми обекти. Те трябва да бъдат разположени покрай алеята,  която води към входа на централния плаж. Освен това трябва  да са изпълнени само от алуминиеви/РVС елементи и да заемат площ, не по-голяма от 20 кв. м. Цените са определени съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

За т. нар. "тротоарно право", наемите зависят от групата, в която се намира населеното място – общо три. В третата група, с най-високи цени на наема, попадат Ново Оряхово, Шкорпиловци, курортът Шкорпиловци, вилните зони и вилни селища. Там за квадратен метър се плаща по 50 ст. на ден и 6 лв. на месец. Таксата е за ползване на тротоари, площади, улични платна и други терени за разполагане на сезонни тераси към заведения за хранене и развлечения, както и за разполагане на маси, столове и  витрини.

За плажа, който е държавна собственост и на който временни преместваеми обекти се поставят по друг ред, са предвидени само заведения за хранене. От Община Долни чифлик обясниха, че покрай новата крайбрежна алея на Шкорпиловци не са предвидени места за преместваеми обекти.