Граждани се обявиха "за" новия план на "Чайка"

Според тях въпросът се политизира

Граждани изразиха подкрепа за новия Подробен устройствен план (ПУП) на кв. "Чайка" с отворено писмо. В съобщението до медиите, изпратено от Свилен Стоянов, се казва, че планът ще обнови квартала, а случващото се напоследък е несериозно  и граничещо с абсура.

"Прие се план, който да обнови и без това застаряващия квартал, с който ще се изградят нови площадки, паркинги и сгради, които да обновят облика на квартала, а оттам и на Варна", пишат авторите на писмото. Те питат жителите на "Чайка" дали сега много им харесва квартала и кой според тях ще изчисти зелените площи и старите неизползвами обекти, които са толкова запусели и буренясали, че чак са опасни.

Подкрепящите новия ПУП питат и недоволстващите къде са били при приемането на плана от Експертния съвет по устройство на територията и Общинския съвет. Защо се позолява на определени лица да политизират плана, като правят политическа агитация, използвайки жители на квартала, питат още гражданите.

Те недоволстват от яхването на гражданските протести от определени местни партийни лидери, което обвързват с предстоящите избори. Авторите посочват, че през изминалите години е имало случаи на избирателно застрояване на "Чайка" именно при управлението на Борислав Гуцанов в качеството му на председател на Общинския съвет, който сега се обявява срещу плана.

Ние също ще протестираме, на нас не ни е лесно и достатъчно дълго време чакахме да се излезе със законосъоразно решение на проблема, завършват писмото си подкрепящите новия план варненци.