Георги Китанов: Очаквам с нетърпение мачовете в Европа

Спорт

17-06-2015, 11:17

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Китанов в полезрението на Верона

Не съжалявам, че не се стигна до трансфер в Генк и ПСВ Айндховен, щастлив съм много в Черно море

Вратарят на Черно море коментира всички актуални теми, свързани с кариерата му, клубния му отбор и националните тимове, от които също е бил част. Пред "Меридиан Мач" стражът говори и за контузията, която го извади от терена за около 7 месеца.

- Георги, кажи първо как се чувстваш, успя ли да се възстановиш от тежката контузия, заради която не игра почти цялата пролет?
- Да, всичко вече е наред с мен. Тренирам нормално, наравно с другите момчета, чувствам се много добре. Надявам се, че вече най-лошото е зад гърба ми.

- Тежко ли беше толкова много време да гледаш отстрани и да не играеш?
- Разбира се. На всеки в моето положение ще му е тежко. Но няма какво да направиш - гледаш да се възстановиш по-бързо и това е.

- В какви отношения си с Крис Гади от Берое, който те контузи. Сега и с него положението е тежко и той може да прекрати кариерата си...
- Всичко е наред, нямам проблем с него. Извини ми се момчето след това. А и аз не мисля, че ме е контузил нарочно. Стават такива неща във футбола. Не вярвам, че спортист може умишлено да контузи свой колега.

- Преди време ходи на проби в Генк и ПСВ Айндховен. Съжаляваш ли, че тогава не се стигна до трансфер?
- Не, изобщо не съжалявам. Щом не се е стигнало до трансфер, значи така е трябвало да стане. Щастлив съм много в Черно море, имам още една година договор и се надявам да го изпълня.

- С какви впечатления остана от тези два клуба и казаха ли ти защо не те взеха?
- Не са ми казали защо не ме взеха. Иначе всичко при тях беше на най-високо ниво. Нищо общо няма с България.

- Според теб кое е по-добре за един млад футболист като теб - рано да заиграе в чужбина или да остане по-дълго тук в България, преди да бъде продаден?
- О, това не мога да кажа. При всеки си е индивидуално. Различно е. За мен пак ви казвам, че съм много доволен, че останах в Черно море.

- Имало ли е скоро оферти към теб?
- Не, поне аз не съм чул за такива.

- Очакваш ли отново да бъдеш титуляр?
- Естествено, че го искам и се надявам. Треньорът ще решава.

- Сега ви предстои участие в евротурнирите. Какво очакваш да направите там?
- Очаквам с нетърпение мачовете в Европа. Това, в което съм сигурен, е, че ще се представим много добре. Или поне няма да е по-зле от предишните участия, когато Черно море отпадаше от много по-силни отбори като Щутгарт и ПСВ Айндховен. А точно до кой кръг ще ни стигнат силите не мога да кажа.

- Разкажи нещо за финала с Левски - как го изживя ти от пейката, имаше ли голяма еуфория в града след успеха?
- Беше най-невероятното изживяване в кариерата ми. Супер беше. В града хората много ни се радваха. Надявам се да продължим да ги радваме, защото следващия сезон мисля, че ще играем по-силно.

- Следиш ли ситуацията с лицензите на ЦСКА и Локо (Сф). И какво е твоето мнение - трябва ли да се прави компромис и да ги оставят в „А"група?
- Това са си техни проблеми, които изобщо не ме интересуват. Все ми е тая. Интересува ме само Черно море.

- Черно море и Левски бяха най-потърпевши от разделянето на отборите на първа и втора шестица. Ти одобряваш ли тази схема на първенството?
- Не я одобрявам, защото в плейофите, който и отбор да е на седмо или осмо място, знае че няма да изпадне, знае и че няма как да се изкачи по-високо и на практика няма цели.

- Какво промени Никола Спасов, откакто дойде в Черно море, и какви цели ще гоните следващия сезон?
- Не искам и не мога да давам оценки на треньорите ми. За цели ще може да говорим по-подробно, след като премине подготовката.

- В твоята игра какво искаш да подобриш?
- Със сигурност има още много накъде да се развивам и много неща да подобрявам. Всичко може да стане по-добро в играта ми.

- Ти си част от младежкия национален отбор. Имаме ли шансове този път да постигнем нещо значимо и защо в последните години все не успяваме?
- Не мога да кажа точно защо не вървят нещата, но мисля, че този път наистина имаме сили да постигнем нещо значимо.

- Вече имаше повиквателни и при мъжете. Там надяваш ли се някой ден да си титуляр и според теб възможно ли е някои от играчите умишлено да не се раздават?
- Много се надявам някой ден да пазя вратата на България. В тези квалификации още нищо не знае и имаме шансове за баражите. А това за мотивацията няма какво да го коментираме. Няма как според мен да си викнат да играеш за националния отбор на страната си и да не се раздаваш. Сложиш ли националната фланелка, въпросът за мотивацията отпада.