На пазар: Ягодите и прасковите поевтиняха

Парите

15-06-2015, 12:35

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цаца вече може да се купи и за лев за килограм

Цените на ягодите, прасковите и ябълките по варненските пазари поевтиняха в началото на седмицата. Най-евтини са ягодите на централния пазар, където килограм струва 3 лв., а най-изгодно ябълки могат да се купят на същото място срещу 1,40 лв. Повече от два пъти е паднала цената на прасковите, килограм от които вече може да се закупи срещу 1,60 лв.

За сметка на това малините, които в края на миналата седмица се търгуваха срещу 6 лв. за кило, вече струват 8 лв. Леко увеличение има и при черешите, като най-евтино се предлагат на пазара във "Владиславово" – 1,70 лв. Запазват цената си кайсиите – 2,80 лв. за кило и крушите – 4 лв. за килограм.

При зеленчуците се наблюдава леко поскъпване при краставиците, най-ветиите от които се търгуват за лев за килограм. Доматите имат леко понижение – 1,40 лв. за килограм – на Централния пазар и на този във "Владиславово". Тиквичките запазват цената си от 0,80 лв. за кило, а патладжанът е поскъпнал и вече са предлага за 3,20 лв. за килограм.

Цаца вече може да се намери и за лев за килограм. Гюмюшът е 2 лв. за кило, иларията – 3 лв. за кг, кефал и сардина – по 4 лв. за кг. Мидите се търгуват за 3 лв. за килограм, скумрията – по 5 лв. за кг, а раците – по 12 лв. за кг.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар