Болувид наема 300 наши роми за снимане на индийски филми

Животът

13-06-2015, 09:00

Снимка:

Снимка: Уикипедия

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В един от филмите главен герой ще бъде най-популярният индийски актьор Шарук Кхан

300 наши роми ще участват в три индийски продукции, които ще се снимат в България. Това заяви във Варна министъра на туризма Николина Ангелкова.
Ведомството е съгласувало с индийските продуценти вече локациите на снимките, които ще бъдат във Варна, Албена, Златни Пясъци, Банско, Девин и София. Все още се подбират местата за снимане по Южното Черномориe.
В един от филмите главен герой ще бъде най-популярния индийски актьор Шарук Кхан.
"В момента всички в Индия се питат защо Кхан, който е наричан "Кралят на Боливуд" е избрал да снима в България и търсят информация за страната. Това е един от тримата най-богати актьори в света, от който се интересува публика от милиарди хора. Умишлено сме подбрали курортни дестинации за снимките, за да могат индийците да ги видят, гледайки филмите. Много е важно и как индийските актьори ще се изкажат за времето прекарано в България, когато се върнат у дома", заяви Ангелкова. Тя допълни, че филмът с негово участие ще се снима тази година и се очаква на екран през следващата. Нашите роми най-вероятно ще бъдат ползвани за статисти на трите продукции.
Междувременно Ангелкова обяви, че очаква за следващата година бюджетът за национална реклама на туризма да нарасне близо три пъти. Очакването на министерството е за 2016 година да се отпуснат за тази цел близо 17 млн. лв. "Имам предварителни разговори с финансовото министерство, но този бюджет трябва да го защитим аргументирано", заяви на среща с туристическия бранш Ангелкова. Тя уточни, че рекламата ще бъде насочена върху традиционните за България пазари, защото средствата трябва де се използват рационално. Част от парите за реклама ще бъде насочена и към България, за да се стимулира вътрешния туризъм.
Представителите на туристическия бизнес задаваха много въпроси, свързани със съдбата на плажовете, които се очаква да преминат на разпореждане на Министерството на туризма, но Ангелкова заяви, че все още се работи по нормативната уредба и докато няма готови проекти за обсъждане, не желае да разкрива готвените промени.