Енерго Про прави профилактика в Албена в началото на сезона

Туризъм

12-06-2015, 17:05

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Като целенасочен удар и катастрофа определиха случващото се от курорта

Енерго Про планира профилактика в курорта Албена в началото на сезона. За това се оплакаха от ръководството на комплекса по време на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Предвидена е инспекция и профилактика на четири трафопоста на 15 и 16 юни от 10 до 17 часа. Така на  практика за два дни  ще бъде спряно електрозахранването на хотели, ресторанти и аквапарк, жалват се от курорта.

Оттам определиха профилктиката като катастрофа за туристическия сезон и целенасочен удар от страна на Енергото. "Туроператорските фирми, с които курортът има сключени договори, ще претендират за огромни неустойки. Такава профилактика, в продължение на 45 години - от създаването на Албена до момента, се е извършвала само и единствено преди започването на туристическия сезон", заявяват още от курорта.

Случващото се явява продължение на споровете с електроразпределителното дружество, свързани с намерението на курорта да излезе на свободния енергиен пазар. От ръководството му планират пресконференция на 14 юни.

В отговор от Енерго Про заявиха, че планираната профилактика не е свързана със спирането на захранването на каквито и да било обекти на територията на комплекса.