Взривно устройство в багаж затвори Летище Варна

Крими

12-06-2015, 14:58

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Към момента няма нарушение на графика на полетите.

Сигнал за съмнителен багаж на Летище Варна затвори аеропорта, научи Varnautre.bg. Пътниците са събрани на паркинга на летището, докато се извършва проверката.

По време на рутинна проверка днес около 14 часа е установен съмнителен багаж, съобщиха от пресслужбата на Летище Варна. Съгласно процедурите за сигурност Терминал 2 е евакуиран.

Всички отговорни служби са информирани за предприемане на действия съгласно плановете за сигурност. Заради топлото време на пътниците, които са изведени на паркинга на летището се раздава вода. Към момента няма нарушение на графика на полетите. 

По информация на Varnautre.bg в багажа е намерено взривно устройство. То е било хванато на скенера. Багажът е изнесен извън терминала. Чакат се сапьори, който да го обезвредят. 

15:30

Пътници и пилоти изкараха повече от час в градинките около летището, видя репортер на Varnautre.bg. Преди минути обаче голяма част от тях се отправиха към терминалите. По информация на Varnautre.bg опасният багаж е обезвреден. Летището вече работи нормално. Пътниците се чекират, съобщиха от пресслужбата на аеропорта.