Над 120 състезатели ще участват на международен турнир по бадминтон във Варна

Спорт

11-06-2015, 15:37

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Надпреварата ще се проведе в общинската мултифункционална спортна зала на I-ва Езикова гимназия

Варна ще е домакин на 13-ия международен турнир по бадминтон на Майстора "Атанас Атанасов". Надпреварата ще се проведе на 12 и 13 юни. За първи път в историята си, състезанието се осъществява под егидата на Община Варна, която осигурява общинската мултифункционална спортна зала на I-ва Езикова гимназия. Официалното откриване е утре (12 юни) от 14 часа.

Състезанието ще се проведе на 9 корта и в него ще вземат участие над 120 състезателя от България, Молдова, Румъния, Русия и Украйна в дисциплините: мъже единично, жени единично, двойки мъже, двойки жени и смесени двойки в категориите: елит, майстори, ветерани и любители.

И през тази година почитателите на бадминтона във Варна ще могат да видят на живо състезателите, заемащи първите места в ранглистата на България. Организаторите от СК Ракетлон (Варна) отново, благодарение на спомоществователи, осигуряват 1500 лв. награден фонд. Той ще бъде разпределен между финалистите, заели I-во и II-ро място от всички дисциплини в категория елит.

Надпреварата се провежда изцяло в дух на спортсменство и разбирателство, за което специалният гост на турнира д-р Пюзант Касабян - председател на БФ Бадминтон ще връчи на най-отличите се състезатели Купа за феърплей.