Мъж открадна колата на бившата си и катастрофира

Крими

11-06-2015, 15:08

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пращат го в затвора за пет месеца

37-годишен мъж ще лежи в затвора пет месеца за кражба на кола, с която катастрофирал и изоставил. Престъплението е извършено на 14 септември 2012 г. Подсъдимият бил неправоспособен водач, който успял да си направи дубликат от автомобилните ключове на своя бивша приятелка, с която месеци преди отнемането живеели заедно.

Вечерта на 13 срещу 14 септември 2012 г., докато собственичката на автомобила била на работа нощна смяна, 37-год. М. Николов, видял спрения на паркинг автомобил "Рено". Отворил колата и подкарала по улиците на града. Около 2 часа, движейки се по бул. "Владислав Варненчик" от автогарата в посока центъра, изгубил контрол над колата и се блъснал в разделителната ограда.

От удара колата се деформирала в предната лява част. Мъжът изоставил автомобила и побягнал, но мобилният му телефон останал в автомобила.  Причинените повреди по него са на обща стойност 906 лв.

Николов е осъждан и има налагани ефективни наказания за тежки умишлени престъпления. Наложеното му сега наказание е окончателно.