Искат видеонаблюдение в селата

Новините

10-06-2015, 07:08

Снимка:

Varnautre.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Може да се кандидатства за финансиране по програмата за селските райони

Създаването на национална система за видеонаблюдение в селата, въвеждането на 30 км в час ограничение на скоростта в списък от критични места в селата, както и изграждането на специализирана сигнализация и маркировка поискаха от Асоциацията на българските села.

"За да бъдат селата в България привлекателни за живот и икономически дейности, освен да се стимулират производителите, трябва да се осигури и тяхната безопасност", каза Борислав Борисов, председател на Управителния съвет на асоциацията, цитиран от fermer.bg.

Необходимо е да се търси ефективно решение за опазване на имуществото на хората и фирмите в селата, опазване на реколтата, имотите и земеделската техника и повишаване на пътната безопасност в селата.

Министерството на земеделието и храните ще съдейства безусловно за намирането на решение, което да доведе до по-голяма сигурност в селските райони, обеща земеделският министър Десислава Танева по време на дебата. По Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. общините могат да кандидатстват за изграждане на система за видеонаблюдение, съобщи още министърът.