Варна домакин на финалната осмица от държавното по ръгби 7 за юноши

Спорт

09-06-2015, 12:13

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

България има заявка за домакинство на европейско първенство

В неделя от 10 ч. на стадион "Спартак" във Варна ще се проведат срещите от елитната финална осмица от първенството на страната по ръгби 7 за юноши старша възраст. Създателят на този спорт у нас Иван Иванов съобщи, че за откриването на шампионата ще дойде и шефът на федерацията ни Атанас Зафиров.

Нещо повече, половин час преди началото на мачовете той ще даде пресконференция, в която ще засегне глобални проблеми от развитието на ръгби-спорта.

България има заявка за домакинство на европейско първенство. Тя беше потвърдена на конференция на "Ръгби Европа" в Прага от генералния секретар на родната централа Георги Маринкин и техническия директор Павел Велков. Преди това Атанас Зафиров изяви желанието да приемем големия форум на конгрес в Париж.

Припомняме, че ръгби 7 ще дебютира официално и на предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Юношите старша възраст на "Варна" са сред основните фаворити за титлата в първенството на страната и домакинството на финалната осмица е добре дошло.