Крайбрежните кръчми "блокираха" кръстовище

Мисия Варна

04-06-2015, 18:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бизнесът готов да се обедини със зелените, за да се укрепи свлачището в Морската

Работещи и собственици на заведения на Крайбрежната алея във Варна излязоха днес на шумен протест и блокираха кръстовището на бул. "Приморски" пред басейна. Около двеста души, въоръжени със свирки и плакати ясно дадоха да се разбере, че сезонът им пропада. "Искаме свлачището да се укрепи и подходът към алеята откъм "Почивка" да бъде отворен", коментираха протестиращите. 

Те обясниха, че влизането на алеята с автомобили откъм басейн "Приморски" ставало само след 19 часа. Това водело до опразване на кръчмите. "Не ни интересува кой ще ни изпълнява исканията, кмет ли ще е, областен ли. Искаме да работим нормално", посочи един от протестиращите, който се бе нагърбил с организаторски функции за демонстрацията. 

След кратък престой пред басейна, недоволните с викове "оставка" блокираха за десетина минути кръстовището пред погледа на десетина полицаи. Служителите в крайбрежните заведения се зарекоха, другата сряда в 17 часа да се съберат пак на протест, ако никой не вземе предвид действията им днес. 

"Ще поканим и защитниците на Морската и еколозите да се присъединят към протеста ни, защото укрепването на свлачището е необходимо за всички, не само за нас", посочиха още протестиращите.