Бъчварова разпореди проверки във варненската полиция

Крими

04-06-2015, 14:03

Снимка:

Пресцентър на МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиер и четирима министри днес във Варна

Полицията блокира Игнатиево

Увеличават броя на полицаите, които се борят с джебчийството

Проверки по определени линии на дейността на Областната дирекция на МВР във Варна разпореди вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която се срещна с ръководството на местната полиция. В разговорите се включи и главният секретар на МВР Георги Костов.

Анализирани са резултатите от полицейската акция срещу джебчийките в Игнатиево, по време на която бяха задържани 13 души. Предвижда се да бъде увеличен броят на служителите на реда, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството, стана ясно след срещата. Както Varnautre.bg вече писа в морската столица ще пристигнат и двама специалисти от София с богат опит в борбата срещу джебчийките. Мерките, които ще взаимстват варненските полицаи от столичите си колеги, включват и активна работа с информацията за контингента, с видеонаблюдението и свидетелите на джебчийски кражби.

Предвижа се и по пешеходната зона на Варна да бъдат монтирани камери, които да бъдат свързани с полицията. Освен вандали, дръзнали да рушат новите настилки и елементи на градската среда, новото видеонаблюдение ще помага и за задържане на джебчийки. Както е известно, Варна е първият град в страната, в който бяха сформирани граждански патрули за борба с джебчийските набези.

Създадена е нова организация за контрол на работата на охранителните фирми и се въвеждат нови формати на взаимодействие с полицията. Това e част от планa за действие, който министър Румяна Бъчварова обсъди с ръководството на варненската полиция. Това ще подобри цялостната система за контрол по охраната и безопасността на търговските обекти и уязвимите места с установени зачестили кражби.

"От месец имаме нов ръководен екип на ОДМВР Варна именно защото знаем за съществуващи проблеми и очакваме резултати в най-скоро време", каза министър Бъчварова.