Кола помете две деца и 72-годишна жена на тротоара до Макдрайв

Крими

04-06-2015, 13:23

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Две тежки катастрофи блокираха бул. "Владислав"

Две тежки катастрофи с пострадали станаха само за 15 минути на две големи кръстовища на бул. "Владислав" във Варна. В 12:35 часа лек автомобил "Ауди" минава на червен светофар на кръстовището до Образцов дом и блъска такси. От удара пътничка в жълтата кола е пострадала. Жената е откарана с линейка в Спешното на "Св. Анна". Няма опасност за живота й. Жената е прегледана и е установено, че няма наранявания, само е изпаднала в шок. 

В 12:50 часа на същия булевард, но на кръстовището до Макдрайв други два автомибала се удрят. Шуменски "Форд", който идва от центъра се опитал да направи ляв завой по ул. "Отец Паисий", но отнел предимството на варненско "Митцубиши", вследствие на което го блъска и го запраща на тротоара. В този момент по него са вървели две непълнолетни момчета и една 72-годишна жена. И тримата пешеходци са пострадали, но за щастие са без опасност за живота. Откарани са в болница, където е установено, че възрастната жена е с контизии на глава, длан, коляно и предмишница. Едното от децата е със съмнение за фрактура на подбедрицата, а другото е с контузия на бедрото. Контузиите на жената в момента се обработват, а двете момчета остават за наблюдение в детската хирургия на "Св. Анна".

В следствие на двата тежки инцидента бул. "Владислав" е абсолютно блокиран. Затруднено е движението от Катедралата до Патриарха. От полицията призоваха шофьорите да избягват движението по "Владислав".