Собственици на крайбрежни заведения пак на протест

Животът

04-06-2015, 12:13

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Протестните действия ще бъдат ежедневни и ще продължат до приемане на исканията, заканват се организаторите

Собственици на крайбрежни заведения ще излязат днес на протест, след като веднъж той беше отложен. Недоволните ще се съберат в 17 часа кръстовището пред плувния комплекс "Приморски".

"На 4 юни се навършват точно един месец от спиране на достъпа до Крайбрежна алея от Почивка. За един месец институциите не успяват да синхронизират действията си, за да се постигнат резултати в конкретни срокове. Доверихме се, повярвахме, че след още 4-5 дни ремонтът ще е факт, а с него и достъпът. Но около ската е донякъде разчистено, паркирана е техника и е налице временен достъп след 19 часа през ПК "Приморски" – това е! А минаха няколко по няколко от 4-5 дни.", заявяват организаторите във Фейсбук.

Допълват, че са се примирили през целия ден обектите да стоят празни, а вечер често се налагало да посрещат клиентите си на плувния комплекс. "Направихме го в името на разбирателството и защото никога целта ни не е била да нарушаваме спокойствието на гражданите. Но функционирането ни касае осигуряване доходите на стотици семейства и фирми. От нашата работа са зависими, не само нашите служители, но и нашите контрагенти, доставчици и партньори. Имаме и пълната подкрепа на клиентите си. Затова след като вече веднъж отложихме организираните си протестни действия, този път ПРОТЕСТ ЩЕ ИМА!", казват още от Сдружение на заведенията в България.

Конкретните искания са: отваряне на пътя през Почивка в най-кратки срокове, достъп до Крайбрежната алея с автомобили през целия ден от страна на плувния комплекс, въпреки че пречат на пешеходците, докато текат ремонтните действия по укрепването на ската, независимо от тяхната продължителност, премахване на знака "Влизането забранено" на входа на Крайбрежна алея от ПК "Приморски".

Протестните действия ще бъдат ежедневни и ще продължат до приемане на исканията, заканват се собствениците на заведения.