Зверски пребитата Станка е в кома, роми искат справедливост

Настояват педофилите да лежат в затвора доживот

Лекарите в УМБАЛ "Св. Марина" продължават да се борят за живота на Станка, която бе приета в изключително тежко състояние, зверски пребита. Тази нощ се е наложило момиченцето да бъде интубирано и включено на изкуствена апаратна белодробна вентилация за поддържане на дишането. Детето продължава да е в кома.

Майката на Станка от Каменар се казва Янка, а бащата, който е арестуван – Мюмюш. Той е от "Максуда".

Пред камерата на bTV жената разказа, че е била връзвана за стола и брутално бита. Помолила свекървата си да се оплаче в полицията, но тя не го направила.

Майка й упорито твърди, че не е знаела какво се случва с дъщеря й, макар явно това да е било тема в Каменар.

В Максуда посрещали екипът на телевизията с надежда, журналистите да помогнат за законови промени, които да гарантират по-строги присъди за насилие над деца и педофилия.

"Тоз човек, ако открадне 5 кила желязо да си храни семейството, децата, ще го осъдят на 3 години. А за тях тавана е 5 години за педофилите. В каква държава живеем, правова ли? Доживотно да не излизат от затвора такива", категоричен беше съсед.

Друг разказа, че бащата се опитал да избяга, но мъжете от махалата го хванали и го предали на полицията. Всички признават, че се страхуват за децата си. Твърдят и че са подавали сигнали за семейния тормоз.

Полицията и прокуратурата отказват коментар.

От Агенцията за закрила на детето обявиха, че ще бъдат взети мерки както спрямо момичето, така и спрямо всички останали деца в семейството.