10 отарашени къщи и 13 задържани джебчии след блокадата в Игнатиево

Хванат е един без книжка

На десетки нарушения в Игнатиево се натъкнаха днес службите, които обсадиха града. На пропусквателните пунктове, които бяха организирани на входовете на Игнатиево са проверени 124 лица и 28 превозни средства. 10 са отарашените баровски цигански къщи. 13 са задържаните джебчии.

Полицията е установила още, че контингентът в Игнатиево масово е без лични карти или с изтекли такива, както и  не спазва изискванията на Закона за гражданската регистрация, т.е. не се вписват обстоятелства като брак, смърт, раждане и други.

При провелата се днес, преди обяд, специализирана полицейска операция по установяване и задържане на извършители на престъпления в Игнатиево (джебчийски кражби, по Закона за гражданската регистрация и др.), освен задържанията и проверките са съставени са и 9 акта по Гражданска регистрация, както и 4 акта по Закона за българските лични документи. Започнато е и 1 бързо полицейско производство за управление на МПС без свидетелство за правоспособност. 

Задържаните 13 души, от които 11 жени и 2 мъже са на възраст от 17 до 61 години.  Всички те са познати на ОДМВР – Варна. Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на конкретно престъпление – джебчийска кражба, извършена на територията на I РУП на ОДМВР – Варна.

Операцията се проведе съвместно с териториална дирекция НАП – Варна, РД ДНСК – Варна, служители от Община Аксаково и Жандармерия, под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. ОДМВР – Варна оказа активно съдействие на служителите на горепосочените структури за безпроблемното изпълнение на служебните им ангажименти.

Активните действия на ОДМВР – Варна по направление на джебчийските кражби продължават.