Бебето Станка от Каменар е жестоко и системно пребивано

Крими

03-06-2015, 14:21

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари се борят за живота на бито момиченце

Момиченцето е в кома и със сериозна опасност за живота

Момиченцето на година и девет месеца, което беше прието тази нощ в изключително тежко състояние в УМБАЛ "Св. Марина", е било системно и зверски пребивано. Лекарите са открили множество стари и нови вътрешни и външни травми.

Момиченцето от Каменар, което се казва Станка, е в кома и със сериозна опасност за живота. То е с кръвоизлив в мозъка, кръвоизливи в очните дъна, множество рани по крайниците и други части на тялото, съобщи ръководителят на Първа детска клиника проф. Виолета Йотова. Външният му вид е ужасяващ от многобройните рани.

"Това, което видях днес, е невъзможно за понасяне", коментира проф. Йотова. По думите й прогнозата за състоянието на детето е много лоша. "Въпреки това децата ни изненадват със способността си да се възстановяват и се надяваме и правим всичко възможно да се преборим за живота на момиченцето", допълни шефката на клиниката. Тя отказа повече информация, тъй като детето е обект на криминално разследване.

"До този момент родителите не сме ги виждали. Тази сутрин група хора, представящи се за близки на момиченцето, са се опитали да влязат в отделението, но не са били допуснати зараи течащото разследване", обясни шефката на детската клиника.

Майката на Станка се казва Янка, а бащата, който е арестуван – Мюмюш. Семейтвото живее в долната част на Каменар. Сигналът за инцидента е бил подаден от майката. Детето е било прието в спешното на Окръжна болница, откъдето с полиция е транспортирано до университетската болница.