Откриват обновената зала "Конгресна" на 19 юни

На 27-и и 28-и са мачовете на волейболните ни национали с Куба

На 19 юни зала "Конгресна" ще бъде готова, за да посрещне мачовете на българския национален отбор и финала от Световната лига по волейбол. Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Иван Портних отново провериха на място хода на ремонтните дейности в Двореца на културата и спорта.

Залата, която беше в завършен вид за Световната купа по акробатика и спортна гимнастика през май, днес отново е строителна площадка. Върви монтажът на новите трибуни, върху които ще бъдат разположени още 3500 седалки. Работници завършват поставянето на нова ламперия по стените, монтира се модерна климатична система. Вече са изрязани старите трибуни, за да се осигури нужното, според стандартите на Световната федерация по волейбол, пространство около игралното поле. Предстои оформянето на пресцентъра и ВИП-зоната.

„Крайният срок наближава - на 20-ти трябва да е първата тренировка на нашия отбор, а на 23-и пристигат и кубинците. Затова и работата е напрегната. Проектът е изключително мащабен. Имах разговор с волейболната федерация и затова съм тук - за да се уверя, че всичко върви в срок. Знам какво беше състоянието на залата, което строителите завариха. Знам и колко много работа по укрепването й беше свършена на първия етап", каза министър Кралев, който преди обиколката час и половина заседава с проектантите и изпълнителите, за да научи какво следва оттук нататък ден по ден.

 

 

„Успяхме да завършим първия етап на реновирането на залата, за да бъдем домакини на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Ще се справим в срок и с втория етап, за да посрещнем на наш терен мачове от Световната лига по волейбол, която започва в края на този месец“, сподели кметът Иван Портних.

На 26 юни е офицалната проверка на Световната федерация по волейбол на залата и игрището. На 27-и и 28-и от 20,45 часа са двете срещи на националния ни отбор с Куба. На 4-и и 5-и юли отново от 20.45 са мачовете България-Аржентина. На 10-и и 11-и юли, отново в зала "Конгресна", са финалите на Световната лига за 2015 г.