Хулиган с БМВ блъсна полицайка на тротоар

Крими

02-06-2015, 13:21

Снимка:

Facebook/ Светла Костадинова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Униформената служителка придружавала репатриращ автомобил

Варненска полицайка бе блъсната от шофьор на БМВ, след като отказал да изпълни нейно разпореждане. Скандалната ситуация се разиграла в късните следобедни часове на 1 юни, понеделник, в центъра на Варна, съобщиха от прокуратурата.

Униформената придружавала репатриращ екип, който обслужвал сигнал за неправилно паркиран автомобил на бул. "Съборни", пред кафе-сладкарница "Дилайт", предаде Topnovini.bg. След като "паякът" спрял, за да вдигне колата, зад него се образувало известно задръстване. Ситуацията видимо изнервила млад водач на БМВ, който започнал да псува, да форсира автомобила, след което включил на скорост и качил бавареца на тротоара, за да заобиколи "препятствието".

28-годишната полицайка отишла при водача, разпоредила му да изключи двигателя и да предаде документите си за проверка. Той обаче не се подчинил, дал мръсна газ, блъснал служителката и избягал от местопроизшествието през тротоара, където имало и майки с колички.

При удара униформената получава контузии в областта на коленете. Оказана й е медицинска помощ, а нараняванията й са освидетелствани в Съдебна медицина. Водачът, блъснал полицайката, е установен, но не е задържан за хулиганската проява, а само е дал обяснения в І РУП. Той е 24-годишен варненец с инициали М.Ж., който до момента няма регистрирани криминални прояви. По случая е разпоредена проверка.