Мехди Бурабия е първото ново попълнение в Черно море

Най-малко с петима ще се подсилят "моряците" за Лига Европа, Омония се предлага на варненци за контрола

Мехди Бурабия е първото почти сигурно ново попълнение на Черно море. Халфът, който игра през изминалия вече сезон в Локо (Пд), има подписан предварителен договор с "моряците", а в най-скоро време на "Тича" очакват полузащитникът да парафира и официален контракт с Морето. 

Бурабия пристигна на "Лаута" през зимата, като записа 11 мача и 1 гол в А група. Той се разписа и срещу Черно море при загубата с 1:5 за купата във Варна. 23-годишният полузащитник е юноша на Дижон, като е играл още за Гренобъл и втория състав на Лил.

Освен него в Черно море ще търсят още централен бранител, вътрешен халф и ляв и десен краен нападател. Треньорът Никола Спасов очаква на старта на лятната подготовка поне двама футболисти, които ще изкарат проби при "моряците". След триумфа с Купата на България на "Тича" са затрупани от предложения с играчи, най-вече от чужбина.

Стана ясно още, че треньорът Никола Спасов планира четири контроли през подготовката, която започва на 10 юни, като чужденците са пуснати до към 15-и. Морето ще тренира на стадион "Младост" през цялата подготовка за мачовете от Лига Европа, уточниха пред varnautre.bg от клуба. Първият спаринг ще е на 21 юни, като евентуален съперник ще е тимът на Омония (Кипър), който ще е на подготовка в София, а мачът ще се играе някъде между Варна и столицата за удобство и на двата тима. Любопитното е, че от Омония са изявили желание да премерят сили с новия носител на Купата на България. Проверката все още не е уточнена на 100 %. Вариант за 27 юни пък е новака в "Б" група Дунав (Русе). Следващите дати са 4 и 11-и, като все още се търсят съперници.