Китай иска Пристанище Варна да се включи по "Пътя на коприната"

Животът

01-06-2015, 14:45

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Представителите на китайската страна заявиха сериозен интерес за активното включване на варненското пристанище в обработката на товари по транспортния коридор

Делегация от Китайската народна република посети "Пристанище Варна". На двустранната среща присъстваха представители и на най-голямата строителна компания в Китай - China Communications Construction Co. Ltd. (CCC). 

Представени бяха данни за развивания в момента транспортен коридор от Китай към Европа – "Пътя на коприната". Заявен бе сериозен интерес за активното включване на варненското пристанище в обработката на товари по транспортния коридор. Делегацията бе впечатлена от възможностите на пристанището за обработка на всички видове товари, включително разработените от български специалисти технически съоръжения за тази цел. Бяха положени основите на бъдещо сътрудничество между българския държавен пристанищен оператор и китайската CCC Co. Ltd. Лиу Джиафенг - мениджър и главен представител на звеното за бизнес развитие на китайската корпорация, изрази надежда за включване на CCC Co. Ltd. в реализацията на различни проекти, които са свързани с пристанищата у нас, а ръководството на "Пристанище Варна“ ЕАД пое ангажимент да съдейства на партньорите от Китайската народна република.