Гледат мерките на биячите от "Владиславово"

Прокуратурата поиска постоянен арест за четиримата

Днес гледат мерките за неотклонение на четиримата мъже, разследвани за побоя, извършен на 28 май около 18 часа в кв. "Владислав Варненчик" пред пощенския клон. 

Разследващите органи на 3-то РУ при ОДМВР Варна и оперативните служби на МВР са осъществили значителен обем от работа под непосредственото ръководство на дежурния прокурор, наблюдаващ разследването.

"По горещи следи бяха задържани четири лица, на които след изтичане на 24-часовото задържане бяха повдигнати обвинения за престъпления по чл. 199 ал.1 т.3 предл.2 вр. чл. 198 ал.1 и чл. 20 ал.2 от НК и по чл. 216 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК, тоест за съучастие в извършването на грабеж с причинена средна телесна повреда на пострадалия Юлиян Тасков и за повреждане на л.а. "Мерцедес S 600 L", съобщи говорителят на Варненска окръжна прокуратура Радослав Лазаров. 

Законът предвижда съответно наказания лишаване от свобода за срок от пет до петнадесет години за грабежа и лишаване от свобода за срок до пет години за повреждането.

Днес - 1 юни, след изтичане на 72-часовото задържане на обвиняемите по отношение на лицата Стоян Динков, Даниел Димитров, Красен Николов и Станислав Синев са внесени искания за задържането им под стража.
Дежурен съдия е насрочил производството по делата за днес с начален час 13.00 часа, през половин час за всяко следващо производство.