"Валар Моргулис" Варна, прожекцията ще бъде в Летния театър

Киномаратонът “Game of Thrones” спира във Варна на 8-ми юни

"Зимата идва" макар, че вече е лято - Варна ще бъде предпоследната спирка от безпрецедентната кампания на HBO България  "Национален Киномаратон Game Of Thrones V".

Варненските почитатели на кървавата фентъзи сага ще имат уникалния шанс да гледат абсолютно безплатно на голям екран и с кристален звук епизод 9 "Dance of Dragons" от "Game of Thrones V" в деня на НВО премиерата му - 8 юни, 21:05. Мястото беше обявено днес - Летен театър Варна има възрастово ограничение 15+.

Феновете, които посетят събитието имат възможност да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на кристален звук и картина.

Очаква се финалът на киномаратона да бъде в София на 15-ти юни с последния епизод от сезона.

ОЩЕ ЗА "GAME OF THRONES" ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Настоящият сезон на "Game of Thrones" е заснет в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти.

Сагата се гледа в 193 страни по цял свят. От дебюта си през 2011, "Game of Thrones" се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук. 

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж  Р.Р. Мартин "Песен за огън  и лед", пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.