Пилотно ремонтираха първите три детски площадки в "Приморски"

От 147 площадки за ремонт в района ще бъдат реновирани 73

3 от детските площадки в район "Приморски" са изцяло ремонтирани и обновени и вече могат да посрещат малчуганите. Те са пилотните обекти от масовото ремонтиране на детски площадки, което предстои в града. Заради него общината тегли кредит от 15 млн. лв. Парите трябва да бъдат реновирани над 230 детски площадки. 

Готовите са на ул. "Найден Геров" № 70, ул. "Баучер" до бл. 2 и в кв. "Чайка" до бл. 62. След проверка комисия от специалисти е констатирала, че те отговарят на Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра на открито.

На територията на район "Приморски" за ремонтиране са 147 площадки от общо 176 съществуващи. Реновираните ще бъдат общо 73.

Общо 20 нови площадки, подобни на пилотните 3, ще бъдат изградени в кв. "Чайка" - 12 и още 8 в Цветния квартал. Там върху специални ударопоглъщащи настилки ще бъдат монтирани комбинирани люлки, люлки – махало, въртележки, пързалки, пейки, беседки. За тях вече има издадени разрешителни за строеж и всеки момент се очаква да бъде възложено изпълнението им. След тях започва и изграждане на останалите 53.